Lumea gospodinelor

Gogosi picate
Va aflati aici: Lumea gospodinelor ReteteDulciuri Gogosi picate
5 august 2012

Aceasta reteta de gogosi picate o am de la mama unor prieteni care locuiesc la tara. Gogoselele ies foarte pufoase, se umfla mult la prajit si au un gust super. Asa cum spune sotul meu – mananci si nu te mai poti opri :)

 

La aceasta reteta diferenta fata de gogosile clasice care se taie cu paharul este faptul ca aluatul se lasa mai moale (putin mai moale ca un aluat de cozonac). Din castronul cu aluat se ia cate o bucatica cu lingura si cu ajutorul degetului sau al altei lingurui i se da drumul in tigaia cu ulei incins. De aici si numele de gogosi picate.

 

Pentru ca astazi am avut mai mult timp liber si pentru ca tocmai s-au anuntat 35 de grade celsius, am hotarat sa stau putin in fata aragazului aprins “ca sa nu simt” caldura de afara :)

 

 

 

Iata si rezultatul muncii mele – cald, rumen si pufos:

 

 

 

 

Reteta:

 

3 oua

300ml lapte

1 ceasca de zahar ( eu pun putin mai mult)

1 ceasca de ulei (foarte gustoase ies daca se adauga si cateva lingurite de ulei de susan sau de nuci)

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat (optional)

aroma de rom (optional)

1/2 lingurita scortisoara (optional)

faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale decat cel de cozonac

 

 

1. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat.

2. Se adauga aroma de rom, laptele si uleiul.

3. Separat intr-un castron se amesteca o cana de faina cu praful de copt si cu scortisoara si se adauga peste compozitia lichida. In afara de acest amestec, se continua adaugarea de faina simpla pana cand obtinem un aluat putin mai moale decat cel de cozonac.

4. Se incinge uleiul in ceaun/wok/tigaie (vedeti aici ce fel de ulei este indicat pentru prajit) se iau bucatele de aluat cam de jumatate de lingura si cu ajutorul degetului sau al altei linguri se lasa sa cada in uleiul incins (de la distanta mica :) ). Se prajesc pe ambele parti pana capata o culoare aurie.

5. Se scot gogosile pe o farfurie peste care am pus servetele de hartie care sa absoarba grasimea in plus.

6. Se servervesc decorate cu zahar pudra.

 

POFTA BUNA!

 

 

 

 

 

 

 


2 Responses to “Gogosi picate”


  1. Olivia Says:

    Reteta suna foarte bine, abia astept s-o incerc!
    Cam ce cantitati in ml ar fi ‘o ceasca’, pentru ulei si zahar?
    Multumesc.


  2. admin Says:

    Eu folosesc o ceasca normala cam de 150 de ml. Dar cantitatile de ulei si zahar pot fi modificate dupa propriul gust.



Comentarii "Gogosi picate"






cinci − 1 =