Prajitura Raw de Cocos si Lime
baza:
1 ceasca cocos ras
1 ceasca fulgi de ovaz
1 ceasca curmale
2 linguri ulei de cocos topit
1 praf de sare
crema:
1 ceasca nuci caju inmuiate in prealabil cel putin 6 ore (cel mai bine le lasati la inmuiat cu o seara inainte)
1 ceasca crema de cocos sau unt de cocos (atentie! untul de cocos nu este acelasi lucru cu uleiul de cocos – vezi aici )
1/4 ceasca ulei de cocos topit
1/4 ceasca sirop artar grad A
sucul si coaja rasa de la un lime (daca nu aveti lime puteti folosi lamaie) de preferat bio.
- Asezati hartie de copt sau pergament pe fundul unei tavi nu foarte mari.
- Mixati ingredientele pentru baza, intr-un robot cu lama S. Tapetati fundul tavii cu acest amestec si dati la frigider.
- Amestecati la blender ingredientele pentru crema, pana cand amestecul devine moale si pufos. Intindeti crema peste blatul rece si dati din nou la frigider pana se intareste.
- Dupa ce s-a intarit, scoateti din frigider si taiati in bucati egale.
Sursa foto si reteta: http://goodnessgreen.com