Prajitura Raw Vegan cu Dovleac si Caramel
sursa: DeviliciouslyRaw
- Baza
 - ¾ ceasca faina de cocos
 - 2 linguri pudra de roscove
 - 2 linguri cu varf de ulei de cocos netopit
 - 2 linguri nectar de cocos
 
Pentru baza, amestecati ingredientele la robotul cu lama S sau blender pana cand totul se leaga. Cu o lingura asezati compozitia pe fundul unei tavi cu diametru de 15 cm si presati pana obtineti un strat uniform. Dati la congelator.
- Stratul de caramel
 - 1 ceasca lapte de cocos tinut la frigider peste noapte (inclusiv stratul mai gras care se formeaza deasupra)
 - 10 curmale hidratate
 - 2 linguri tahini sau unt din orice nuci
 
Amestecati toate ingredientele la blenderul de mare viteza. Turnati compozitia peste stratul de baza din tava, uniformizati si dati la congelator 1 ora.
- Stratul de dovleac
 - 2 + ½ cesti de dovleac copt facut piure
 - 1 ceasca de curmale hidratate
 - ¼ ceasca lapte vegetal
 - 3 linguri ulei de cocos
 - ½ lingurita scortisoara
 - ⅛ lingurita din fiecare: nucsoara, ghimbir, cuisoare
 - ¼ lingurita ienibahar macinat
 
Amestecati toate ingredientele la blenderul de mare viteza. Turnati compozitia peste stratul de caramel din tava, uniformizati si dati la congelator 2-3 ore.
- Stratul de glazura
 - 1 ceasca lapte de cocos tinut la frigider peste noapte (inclusiv stratul mai gras care se formeaza deasupra)
 - 10 curmale hidratate
 - 2 linguri tahini sau unt din orice nuci
 - 2 linguri pudra de cacao
 
Amestecati toate ingredientele la blenderul de mare viteza pana cand totul devine o crema fina. Turnati compozitia peste stratul de dovleac incepand din mijlocul tortului si lasati apoi sa se scurga pe margini pentru efect. Dati din nou la congelator. Inainte de servire, presarati deasupra nuci pecan, boabe de goji si cacao nibs, pentru ornare.
POFTA BUNA! 🙂
        
        
    


