Lumea gospodinelor

Biscuiti „INIMIOARE” cu portocala » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele meleDulciuriSarbatoriValentine's Day Biscuiti „INIMIOARE” cu portocala
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Biscuitii „INIMIOARE” cu portocala sunt foarte aromati si merg bine alaturi de o cana cu ceai sau de lapte.

 

 

 

 

Ingrediente:

 

300g unt la temperatura camerei

4 galbenusuri

1/2 cana zahar (sau mai mult daca doriti sa iasa mai dulci

1 lingura (pentru aluat) si 1 lingurita (pentru glazura) coaja portocala rasa

sucul de la o portocala

zahar pudra pentru glazura

faina cat cuprinde

1/2 plic praf de copt

1 vf de cutit cuisoare macinate pudra

 

 

Preparare:

 

1. Se amesteca galbenusurile, untul, zaharul, 1 lingura de coaja de portocala, 1 vf de cutit cuisoare macinate, pana cand zaharul se dizolva. Separat se amesteca intr-o cana, praful de copt cu cateva linguri de faina.

2. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi faina simpla cat cuprinde pana obtineti un aluat nu foarte tare (el se va mai intari cat sta la rece)

3. Se da aluatul la frigider invelit in folie alimentara 30 minute.

4. Dupa cele 30 de minute, aluatul se scoate de la rece, se imparte in parti egale si se intaind cu sucitorul, foi groase de aproximativ 1 cm. Cu un cutter in forma de inimioara se taie biscuitii si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a taia fiecare biscuite, forma se plonjeaza in faina, pentru a se desprinde mai usor.

5. Biscuitii se coc 15 minute la 180 de grade.

6. Cand sunt gata se scot si se lasa sa se racoreasca, timp in care preparam glazura.

7. Pentru glazura se amesteca sucul de portocala cu 1 lingurita coaja de portocala rasa si zahar pudra cat cuprinde pana obtinem o compozitie ca mierea. Cu o pensula de cofetarie, intindem glazura peste biscuiti si ii lasam la uscat.

8. Cand glazura s-a uscat biscuitii se aseaza in recipiente inchise (pentru a nu se deshidrata) si se dau la rece.

 

 

 

 

 

POFTA BUNA!

 

 

 

 

Comments are closed.