Lumea gospodinelor

Chana Dal – Mancare indiana de naut » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete FEL PRINCIPALRETETERetete VEGANE (de post) Chana Dal – Mancare indiana de naut
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Chana Dal – Mancare indiana de naut

 

http://www.veganricha.com/2015/04/easy-chana-dal-recipe-split-chickpea-soup.html

 

 

chana-dal-okra-kuzambu-7904

 

 

Ingrediente pentru 2 portii (folositi o ceasca de 230 ml):

 

1/2 ceasca naut (sau jumatati de naut)
2 cesti apa
1 rosie mare
3 catei de usturoi
1 cm radacina de ghimbir
1 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita boia dulce
1/4 lingurita (sau mai putin) chili pudra
1/2 lingurita sare

 

Pentru sotat sanatos:
1/2 – 1  lingurita ulei presat la rece (ex: de samburi de struguri)
1/2 lingurita seminte de chimion
un varf de cutit de asafetida (hing) – daca nu aveti puteti inlocui cu pulbere de ceapa
1/2 lingurita garam masala
1/4 lingurita chili (daca nu doriti picant puteti folosi boia dulce)

 

1/4 ceasca frunze proaspete de coriandru tocate marunt

 

PREPARARE:

 

1. Puneti la hidratat nautul in apa, cateva ore (sau peste noapte). Puteti adauga putin bicarbonat de sodiu in apa in care se hidrateaza nautul, pentru ca acesta sa devina mai usor de digerat.

2. Scurgeti nautul de apa in care s-a hidratat si adaugati-l intr-o cratita impreuna cu cele 2 cesti de apa din reteta. Fierbeti la foc moderat timp de aproximativ 20-30 de minute.

3 Amestecati la blender: rosia, usturoiul, ghimbirul, coriandru pudra, turmeric, boia si chili pudra cu 1/2 de ceasca de apa, pana obtineti un amestec omogen.

4. Turnati amestecul din blender peste nautul care fierbe si amestecati. Adaugati si sarea si amestecati. Fierbeti minim 30 de minute sau pana cand nautul devine moale.

5. Separat, intr-o tigaie mica faceti un sote in mod sanatos astfel: prajiti in gol semintele de chimion pana isi elibereaza putin aroma. Adaugati uleiul amestecat cu putina apa. Adaugati asafetida (sau pulberea de ceapa), garam masala si chili (sau boiaua dulce) si amestecati. Mai adaugati putina apa si lasati ca totul sa clocoteasca putin.

6. Turnati sote-ul in cratita cu naut care fierbe pe foc. Adaugati frunzele de coriandru si amestecati. Opriti focul si lasati cratita cu capac cateva minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda frumos.

7. Serviti cald, alaturi de orez basmati fiert.

 

chana-dal-okra-kuzambu-7868

 

Salvează

Salvează

Comments are closed.