Lumea gospodinelor

Pizza Raw Vegan
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete RAW Pizza Raw Vegan
martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28 februarie 2016

Pizza Raw Vegan

 

Pentru ca am gustat zilele trecute o pizza raw-vegan care mi s-a parut exceptionala si de o mie de ori mai buna decat o pizza traditionala, am inceput sa caut pe net si sa ma documentez cum as putea sa fac aceasta pizza si eu, acasa. Am gasit multe retete, majoritatea in engleza. Am selectat cateva, care mi s-au parut mai apetisante si le-am tradus mai jos.

 

 

 

PIZZA RAW VEGAN de la therawadvantage.com

 

pizza raw vegan

 

Blat raw vegan:

3  zucchini mai mari ( 680 g)
1 rosie mare ( 150 g)
1/2 ceasca de rosii uscate la soare
cateva frunze de busuioc proaspat
2-4 frunze oregano
6-10 Chives sau 3 cepe verzi
2 maini seminte de dovleac
2 curmale mari FARA SAMBURI

 

Dovleceii zuchini se spiralizeaza la aparatul special de facut taietei din legume sau se rad pe razatoarea mare. Se pun intr-un castron. Restul ingredientelor se amesteca la blender pana se fac pasta. Frunzele de busuioc si oregano se adauga la sfarsit in blender si se amesteca doar foarte putin. Daca se pun in blender de la inceput se fac pasta, si au tendinta sa devina amarui. Pasta din blender se toarna in castron peste dovleceii rasi sau facuti taietei. Se amestcea totul. Amestecul se intinde  in gosime de aprox. 1 cm (marginile se lasa mai groase)  pe o foaie de copt si se deshidrateaza la 50 de grade. Dupa 6-8 ore se intoarce tava si se mai deshidrateaza 6-8 ore. Cand este gata, se scoate tava din deshidrator se pune deasupra un platou si se rastoarna blatul in platou. Hartia se desprinde cu grija. Deasupra blatului se aseaza sosul de rosii, toppingurile si mozzarela (sau sosul, mozzarella si topingurile – depinde cum preferati)

 

Mozzarela raw vegan:

1/2  Zucchini mediu
1 ceasca nuci de Macadamia
sucul de la 1/2-1 lamaie (in functie de preferinte)
3-5 cepe verzi (doar partea alba)
Oregano dupa gust
Busuioc dupa gust

Se amesteca ingredientele in blender pana se obtine o crema densa. Daca este prea moale, mai adaugati nuci de macadamia. Daca este prea tare mai daugati zeama de lamaie. Oregano si busuiocul se pun la sfarsit si se amesteca doar putin.

 

Sos raw vegan:

6 rosii proaspete
cateva frunze de busuioc
2 curmale FARA SAMBURI
1 ceasca rosii uscate la soare
Oregano dupa gust
2 cepe verzi

Se pun in blender rosiile proaspete, curmalele, ceapa verde si cateva rosii uscate la soare. Se blendeaza. Se adauga restul de rosii uscate la soare una cate una, pana cand sosul se ingroasa la consistenta dorita. Busuiocul si oregano se adauga la sfarsit si se amesteca doar putin, atat cat sa se toace usor.

 

Toppinguri raw vegan:

4-5 rosii proaspete
1/2 ceapa alba mai putin iute
12 ciuperci
3 ardei grasi
1 ananas mic/mediu

 

 

 

PIZZA RAW VEGAN de la onegreenplanet.org

 

Raw-Vegan-Pizza-Recipe-1200x800

 

Mozzarella raw vegan

  • 1 ceasca seminte de pin
  • sucul de la o lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ligurite amestec de ierburi italiene sau alte ierburi preferate
  • 2 linguri apa plata
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • sare dupa gust

Se blendeaza toate ingredientele pana se obtine o pasta. Se toarna pasta intr-un tifon, se leaga tifonul si se lasa asa, minim cateva ore pana la 2-3 zile (la rece).

 

Blat raw vegan

  • 1 ardei gras rosu
  • 1/3 ceasca seminte de floarea soarelui
  • 1/3 ceasca seminte de canepa
  • 1/3 ceasca seminte de in
  • sare si piper dupa gust

Se amesteca ingredientele la robotul cu lama S. Compozitia se intinde pe hartie de copt si se deshidrateaza la 50 de grade cateva ore.

 

Toppinguri raw vegan

  • 2 cesti din vegetalele preferate
  • cate o lingurita de sos tamari si ulei de masline presat la rece

Intr-un castron se amesteca toppingurile cu tamari si ulei de masline. Se intind rasfirate pe hartie de copt  si se deshidrateaza in jur de o ora la deshidrator

 

Sos raw vegan

  • ¾ ceasca rosii proaspete tocate
  • 3 linguri de rosii uscate la soare (ca atare sau din conserva cu ulei)
  • ½ lingurita zeama de lamaie
  • 1-2 curmale
  • 1 lingura miso
  • 1 catel de usturoi mic
  • busuioc si oregano proaspat sau uscat

Se amesteca ingredientele la blender (adaugati verdeturile la sfarsit). Sosul se imprastie peste blat. Deasupra se aseaza bucati de mozzarella si legumele deshidratate.

 

 

Comments are closed.