Lumea gospodinelor

Prajitura Halloween cu Goji si Dovleac » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete RAW Prajitura Halloween cu Goji si Dovleac
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Prajituri Halloween cu Goji si Dovleac

 

Sursa: deviliciouslyraw.com

 

halloween2

 

Reteta (1 ceasca = 230 ml):

 

Baza:

  • 1 ceasca nuci pecan
  • ½ ceasca fulgi de ovaz
  • 10 – 12 curmale moi
  • 1 lingura ulei de cocos
  • ½ ceasca pudra de cacao
  • ¼ ceasca hrisca hidratata cateva ore si apoi deshidratata (sau fulgi de hrisca)
  • ⅛ ceasca apa plata

Amestecati toate ingredientele la robotul cu lama S, pana obtineti un aluat lipicios. Impartiti aluatul in doua si puneti jumatate deoparte. Cealalta jumatate de aluat imprastiati-o uniform pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt (sau in forme mai mici de silicon) . Dati la congelator.

 

Gem de goji raw vegan (stratul din mijloc):

  • 1 ceasca curmale moi
  • ½ ceasca boabe de goji
  • ¾ ceasca apa plata

Amestecati totul la blenderul de mare viteza pana obtineti un gem fin. Aplicati gemul peste baza si dati la congelator.

 

 

Crema de dovleac (stratul de sus):

  • ⅔ ceasca curmale moi + ¼ ceasca apa plata se amesteca si se fac piure
  • 2 cesti dovleac facut cubulete (in general dovleacul crud este greu de digerat, daca doriti puteti folosi dovleacul copt )
  • ½ ceasca lapte de cocos integral
  • Mirodenii: ½ lingurita condimente pentru dovleac, ¼ lingurita pudra de scortisoara, ¼ lingurita cuisoare facute pulbere, ⅛ pudra de nucsoara.

Amestecati in blenderul de mare viteza toate ingredientele cu exceptia laptelui de cocos. In timp ce blenderul merge, turnati laptele in fir subtire si amestecati apoi la viteza mare pana obtineti o crema fina. Turnati crema peste stratul de gem si dati la congelator minim 4 ore.

 

Finisare:

Dupa cele 4 ore indepartati tava prajiturii (sau tavile prajiturelelor) asezati pe o tava de servire si acoperiti cu ciocolata topita. Din cealalta jumatate de aluat de baza pe care ati pus-o deoparte,  faceti bilute mici pe care le aranjati deasupra prajiturii. Dati din nou la congelator (sau la frigider daca serviti in timp scurt). Daca prajitura a stat la congelator lasati-o sa se incalzeasca 15-30 de minute inainte de servire.

 

halloween2_3_of_471

 

halloween2_6_of_471

 

http://deviliciouslyraw.com

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.