Postat miercuri, 02 noiembrie 2016 la 9:41 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Prajiturele Raw cu Matcha, Sfecla Rosie si Lamaie » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Prajiturele Raw cu Matcha, Sfecla Rosie si Lamaie
https://www.facebook.com/healthyeatingjo
Reteta (1 ceasca =230 ml)
Baza
3/4 ceasca migdale (sau alte nuci la alegere)
1/4 ceasca fructe uscate la alegere, hidratate
La robotul cu lama S, tocati migdalele mai intai, apoi adaugati fructele uscate si amestecati pana obtineti o pasta lipicioasa. Asezati compozitie pe fundul formelor de briose din silicon si dati la congelator pana faceti crema.
Crema:
1 ceasca caju hidratate peste noapte la frigider si scurse
1/4 ceasca ulei de cocos
1 lingurita extract de vanilie
1/3 ceasca indulcitor la alegere (sirop de agave, granulat de stevie, Green Sugar etc)
1/3 din sucul si 1 lingura coaja rasa de la o lamaie bio
Amestecati toate ingredientele la blender pana obtineti o crema fina. Impartiti cantitatea in doua si colorati dupa cum urmeaza:
Crema roz
1/4 ceasca zmeura congelata
1 sfecla rosie coapta (de marimea unui ou)
1/2 lingurita pudra de fructe rosu-cyclam (pudra de pitaya, pudra de zmeura, etc) – optional
Amestecati aceste ingrediente cu 1/2 din cantitatea de crema, la blender pana culoarea devine omogena.
Crema vernil
1 ligurita pudra de matcha
o mana de frunze de spanac baby
Amestecati aceste ingrediente cu 1/2 din cantitatea de crema, la blender pana culoarea devine omogena.
Scoateti formele de silicon din frigider si aplicati peste baza, straturi succesive de crema roz si vernil, dupa propria imaginatie
Frisca de cocos si matcha
– crema de cocos
– pudra de matca
– indulcitor lichid de stevie
Amestecati totul la blenderul de mare viteza pana obtineti o „frisca”, cu care ornati prajiturile. Dati prajiturile la congelator minim 4 ore. Inainte de servire ornati cu petale de flori comestibile de culoare roz (ex. garofita turceasca sau crizanteme)