Postat marți, 27 decembrie 2016 la 10:06 am in Craciun, Retete DESERT, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Pudding Vegan de mei, ciocolata si fructe rosii » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Pudding Vegan de Mei si ciocolata cu Gem de fructe rosii si Chia
http://nirvanacakery.com/vegan-chocolate-cranberry-pudding-parfait/
Reteta:
Pudding de Mei si Ciocolata
- 100g mei
- 360ml lapte de orez sau alt lapte vegetal la alegere
- semintele de la 1/2 pastaie vanilie
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingura indulcitor vegetal la alegere (sirop de agave, de artar, Green Sugar etc)
- 100g ciocolata vegana
Spalati boabele de mei si puneti-le la fiert in laptele vegetal. Adaugati vanilia si scortisoara si lasati sa fiarba la foc mic,aproximativ 35 de minute sau pana cand totul se leaga putin. In ultima parte a fierberii, amestecati cu o lingura de lemn, pentru a preveni lipirea meiului de fundul cratitei. Mai adaugati lapte daca este necesar. Dupa ce meiul s-a fiert, opriti focul si lasati-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugati indulcitorul si amestecati. Turnati compozitia intr-un blender. Adaugati ciocolata vegana tocata marunt. Amestecati la blender pana obtineti o crema fina cu aspect de pudding. La mixare, mai puteti adauga lapte vegetal, daca este nevoie. Turnati puddingul intr-un castron si lasati-l sa se raceasca. Dati la frigider pana la asamblare.
Gem de fructe rosii si chia
- 200g fructe rosii (zmeura, capsuni, cranberry etc)
- 120ml suc de portocala proaspat stors
- putin coaja de portocala bio rasa
- 2 linguri indulcitor vegetal ( ex. sirop de agave)
- un praf de scortisoara (optional)
- 1-2 linguri seminte de chia
Intr-o craticioara la foc mic, fierbeti putin ( pana se inmoaie usor) fructele rosii, zeama de portocala, coaja de portocala, scortisoara si indulcitorul vegetal. Opriti focul si cu o furculita zdrobiti putin fructele rosii. Adaugati semintele de chia si lasati sa se raceasca dupa care dati la frigider pana la asamblare.
Pentru asamblare, turnati intr-un pahar straturi alternative de pudding si gem. Decorati cu fructe rosii proaspete, bucati de ciocolata vegana si crengute de rozmarin. Pastrati la frigider pana la servire.