Lumea gospodinelor

Tort vegan cu hrisca, ciocolata, cocos si fructe de padure albastre » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete VEGANE (de post) Tort vegan cu hrisca, ciocolata, cocos si fructe de padure albastre
martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tort vegan cu hrisca, ciocolata, cocos si fructe de padure albastre

 

http://amillionmiless.com

 

 

dsc_0968

 

 

RETETA:

Pentru aceasta reteta folositi o cana de 200 ml

 

BLATUL

 

1 cana faina de hrisca
1/2 cana cocos ras
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita extract de vanilie natural
4 linguri pudra de cacao
1/2 cana zahar de cocos
1/4 cana sirop de agave (sau de artar)
1/2 cana iaurt de cocos (sau alt iaurt vegetal)
2 oua vegane (2 linguri pudra de seminte de in se amesteca cu 8 linguri apa filtrata si se lasa 10-15 minute pana se formeaza o gelatina)
3 linguri ulei de cocos topit
1 avocado facut pasta
50 grame ciocolata vegana dark maruntita
un praf de sare

 

Amestecati toate ingredientele la mixer pana obtineti o compozitie omogena. Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt. Coaceti la 180 de grade timp de 30 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata. Scoateti tava din cuptor si lasati blatul sa se raceasca in tava, acoperit cu un prosop umed (pentru a-si pastra umiditatea).

 

CREMA

 

2 conserve lapte de cocos tinute la frigider peste noapte (folositi doar partea solida din conserva)
4 linguri pudra de cacao (optional)
1 lingurita pudra de vanilie
1-2 linguri zahar de cocos
1-2 linguri unt de cocos (optional – crema va iesi mai ferma)

 

Amestecati toate ingredientele la blender. Dupa ce blatul s-a racit complet (daca nu va grabiti puteti sa-l dati si la frigider cateva zeci de minute, lasati-l in tava si turnati deasupra crema (marginile tavii vor tine crema sa nu curga). Dati totul la frigider si dupa ce crema s-a intarit scoateti marginile tavii si transferati tortul pe un platiu. Ornati cu fulgi de cocos, ciocolata vegana razuita, fructe de padure si panselute albastre.

 

 

dsc_1003

 

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.