Postat miercuri, 21 decembrie 2016 la 4:12 pm in Craciun, Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Tort festiv de Craciun cu CICOLATA si KAKI (Persimon) – Raw Vegan » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Tort festiv de Craciun cu CICOLATA si KAKI (Persimon) – Raw Vegan
https://deviliciouslyraw.com/2016/12/09/christmas-cake/
Reteta (folositi o ceasca de 230 ml):
1. BAZA DE CIOCOLATA
Ingrediente uscate:
- 3/4 ceasca faina de ovaz
- 1/3 ceasca faina de hrisca
- 1 ceasca cocos razuit
- 2 linguri faina de roscove
Ingrediente umede:
- 12 smochine
- 1 banana copata
- 2 linguri pline de ulei de cocos
- 1/4 ceasca + 1 lingura lapte de nuci ( caju, cocos, alune, pecan etc)
Combinati toate ingredientele umede (in afara de banana) in robotul cu lama S, pulsand de cateva ori, pentru a le marunti. Adaugati banana (care trebuie sa fie extrem de coapta) si pulsati din nou. Adaugati ingredientele uscate si amestecati pana cand obtineti un aluat lipicios. Turnati aluatul si intindeti-l uniform cu degetele, intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 15 cm. Dati la congelator.
CREMA DE KAKI (Persimon)
- 2 kaki (persimon sau fructul lui Sharon) curatate de coaja exterioara si de samburii negrii (daca au)
- 1 portocala curatata de coaja
- 1 lingura nectar de cocos
- 1 ceasca cocos ras foarte fin
Mixati toate ingredientele (in afara de nuca de cocos rasa) la blenderul de mare putere pana obtineti o crema fina. Adaugati nuca de cocos razuita si dati cateva pulsuri pentru omogenizare. Turnati crema de kaki peste baza de ciocolata si dati la congelator pentru minim 4 ore sau peste noapte. Decorati dupa imaginatie.
Tortul din imagine a fost decorat cu:
– Stelute din aluatul de baza – se intinde aluatul de baza in strat de aprox 1 cm si se taie stelute cu forma speciala
– Trufe din aluat de baza – se formeaza bilute din aluat de baza care se tavalesc prin cacao sau faina de roscove
– Figurine din ciocolata vegana – se topeste ciocolata in vas pe aburi si se toarna in diferite forme cu tematica de Craciun
– Afine propaspete