Lumea gospodinelor

Tort RAW VEGAN „Curcubeul aromelor” » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete RAW Tort RAW VEGAN „Curcubeul aromelor”
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Tort RAW VEGAN „Curcubeul aromelor”

 

http://www.rainbownourishments.com

 

 

raw-rainbow-vegan-cheesecake

 

 

Ingrediente (1 ceasca = 230 ml):

 

Baza:

 

  • 1 ceasca mix de fulgi de cocos, seminte de floarea soarelui si hrisca hidratata si apoi deshidratata (sau fulgi de hrisca)
  • 3/4 ceasca curmale hidratate peste noapte

 

Crema (compozitia de baza):

  • 2 cesti nuci caju hidratate peste noapte
  • 3/4 ceasca de crema de cocos, tinuta la frigider peste noapte
  • 1/3 ceasca ulei de cocos
  • 1/3 ceasca unt de cocos

 

Arome si culori:

 

Vanilie
  • 1 lingura sirop de orez (sau de artar)
  • 1 lingurita vanilie pudra
Lamaie
  • 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
  • 1/2 de lamaie – sucul si coaja rasa
  • 1/2 lingurita turmeric
Menta
  • 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
  •  o mana mica de frunze de spanac baby, spalate si apoi uscate bine.
  • cateva picaturi de ulei de menta natural
Afine
  • 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
  • 2 linguri ulei de cocos
  • un pumn mai mic de afine
Zmeura
  • 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
  • 2 linguri ulei de cocos
  • un pumn mai mic de zmeura (si cateva afine)
Pitaya
  • 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
  • 1 lingurita de pudra de pitaya (fructul dragonului) sau pudra de sfecla rosie.

 

Preparare:

 

  1. Pentru baza, scurgeti curmalele de apa si amestecati toate ingredientele la robotul cu lama S, pana se combina totul. Asezati aluatul intr-o tava rotunda (ex. 15 cm), oprind putina compozitie pentru ornat.
  2. Pentru crema amestecati toate ingredientele pentru baza cremei la blenderul de mare viteza pana cand obtineti o compozitie fina si omogena..
  3. Impartiti crema din blender in 6 castroane mai mici.  In fiecare castron adaugati cate una din cele 6 arome si amestecati bine pentru omogenizare. S-ar putea ca pentru unele culori sa aveti nevoie din nou de blender (sau un mixer de mana) pentru amestecare. Opriti din culorile care va plac pentru ornare.
  4. Asezati alternativ cremele colorate peste baza si dati la frigider minim 5-6 ore.
  5. Intre timp formati bilute din aluatul de baza oprit, pe care le puteti apoi acoperi cu diferite pudre colorate din legume sau fructe, dupa imaginatie.
  6. La final, decorati cu cremele colorate, bilute si flori naturale.

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.