Postat luni, 21 decembrie 2015 la 9:49 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Tort Raw Vegan de Ciocolata si Spanac » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Tort Raw Vegan de Ciocolata si Spanac
Sursa: Deviliciously Raw
STRATUL 1 (baza) :
1/3 ceasca hrisca hidratata si apoi uscata la deshidrator
1 ceasca curmale hidratate
1 ceasca cocos ras
1 lingurita cacao pudra
Se amesteca ingredientele in robotul cu lama S pana se obtine un „aluat” lipicios. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort si se intinde compozitia in strat egal pe suprafata tavii. Se lasa la frigider pana se prepara restul straturilor de tort.
STRATUL 2 ( crema verde):
3 banane coapte
2 cani frunze de spanac baby
1/2 ceasca lapte de cocos rece
2 linguri de unt de cocos care se lasa sa devina moale inainte de a fi folosit (atentie untul de cocos nu este acelasi lucru cu uleiul de cocos, vedeti detalii aici )
Se mixeaza toate ingredientele in blenderul de mare putere pana compozitia devine omogena si cremoasa. Se toarna acest amestec in forma de tort, peste stratul de baza si se intinde uniform. se da totul la frigider minim o ora sau oana cand stratul verde s-a intarit.
STRATUL 3 (crema de ciocolata):
1/2 ceasca nuci caju hidratate minim 6-8 ore
1/2 ceasca lapte de cocos rece
1/3 ceasca de curmale hidratate
1-2 linguri pudra de cacao
1 lingura ulei de cocos moale
Se amesteca toate ingredientele la blenderul de mare putere. Nu va grabiti, formarea texturii cremoase poate sa dureze putin mai mult. Se intinde crema de cicolata peste stratul verde in mod uniform si se lasa din nou la frigider pana se intareste.
STRATUL 4 (crema alba):
3 banane coapte
sucul de la 1 lime
1/2 ceasca lapte de cocos rece
2 linguri de unt de cocos care se lasa sa devina moale inainte de a fi folosit (atentie untul de cocos nu este acelasi lucru cu uleiul de cocos, vedeti detalii aici )
semintele de la 1 pastaie de vanilie
Se amesteca ingredientele la blenderul de mare putere pana compozitia devine omogena. Se intinde crema alba peste stratul de ciocolata si se lasa la frigider minim 1 ora sau pana cand se intareste. se scoate de la frigider cu 30-40 minute inainte de servire, pentru ca tortul sa aiba timp se se inmoaie putin inainte de a fi consumat. Pofta buna!
Sursa foto si reteta: deviliciouslyraw.com