Lumea gospodinelor

Tort Raw Vegan de Ciocolata si Spanac » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete RAW Tort Raw Vegan de Ciocolata si Spanac
martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tort Raw Vegan de Ciocolata si Spanac

 

Sursa: Deviliciously Raw

 

spinach_cake_21

 

 

STRATUL 1 (baza) :

1/3 ceasca hrisca hidratata si apoi uscata la deshidrator
1 ceasca curmale hidratate
1 ceasca cocos ras
1 lingurita cacao pudra

 

Se amesteca ingredientele in robotul cu lama S pana se obtine un „aluat” lipicios. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort si se intinde compozitia in strat egal pe suprafata tavii. Se lasa la frigider pana se prepara restul straturilor de tort.

 

 

STRATUL 2 ( crema verde):
3 banane coapte
2 cani frunze de spanac baby
1/2 ceasca lapte de cocos rece
2 linguri de unt de cocos care se lasa sa devina moale inainte de a fi folosit (atentie untul de cocos nu este acelasi lucru cu uleiul de cocos, vedeti detalii aici )

 

Se mixeaza toate ingredientele in blenderul de mare putere pana compozitia devine omogena si cremoasa. Se toarna acest amestec in forma de tort, peste stratul de baza si se intinde uniform. se da totul la frigider minim o ora sau oana cand stratul verde s-a intarit.

 

 

STRATUL 3  (crema de ciocolata):

1/2 ceasca nuci caju hidratate minim 6-8 ore
1/2 ceasca lapte de cocos rece
1/3 ceasca de curmale hidratate
1-2 linguri pudra de cacao
1 lingura ulei de cocos moale

 

Se amesteca toate ingredientele la blenderul de mare putere. Nu va grabiti, formarea texturii cremoase poate sa dureze putin mai mult. Se intinde crema de cicolata peste stratul verde in mod uniform si se lasa din nou la frigider pana se intareste.

 

 

STRATUL 4 (crema alba):

3 banane coapte
sucul de la 1 lime
1/2 ceasca lapte de cocos rece
2 linguri de unt de cocos care se lasa sa devina moale inainte de a fi folosit (atentie untul de cocos nu este acelasi lucru cu uleiul de cocos, vedeti detalii aici )
semintele de la 1 pastaie de vanilie

 

Se amesteca ingredientele la blenderul de mare putere pana compozitia devine omogena. Se intinde crema alba peste stratul de ciocolata si se lasa la frigider minim 1 ora sau pana cand se intareste. se scoate de la frigider cu 30-40 minute inainte de servire, pentru ca tortul sa aiba timp se se inmoaie putin inainte de a fi consumat. Pofta buna!

 

 

spinach_cake_31

Sursa foto si reteta: deviliciouslyraw.com

 

 

 

Comments are closed.