Lumea gospodinelor

Retete prajituri, bauturi, supe si mic dejun
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele mele Pagina 3
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Retetele mele

P1070451-copy1-150x150
18 noiembrie 2012
Prazul (Allium porrum), ca si varza sau verdeturile chinezesti, poate fi lasat nerecoltat in gradina pana la inceputul iernii (iar daca iarna nu este una foarte geroasa, poate fi lasat chiar pana in primavara, daca se astupa tulpinile cu musuroaie de pamant). Astfel, putem folosi de fiecare data cand gatim,...
Comentarii oprite
Aperitive amuzante din pagini web:                 http://stranamasterov.ru/node/152...
Comentarii oprite
53-150x150
15 noiembrie 2012
Prunele sunt unele dintre fructele cele mai bogate in fibre. Ele ajuta tranzitul intestinal si aduc un aport destul de important de vitamine si minerale. Prunele uscate nu se vor combina la masa cu carne sau grasimi, deoarece devin greu de digerat. Pentru un efect purgativ prunele se vor consuma...
Comentarii oprite
zacusca
9 august 2012
Zacusca este una dintre conservele pentru iarna care se pastreaza foarte bine si poate fi folosita in anotimpul rece sub mai multe forme.   Ea poate fi consumata ca atare, poate fi adaugata in mancaruri pentru gust (tocanite, mazare, fasole pastai etc) poate constitui garnitura pentru o friptura sau umplutura...
Comentarii oprite
P1040819-150x150
5 august 2012
Asa cum am promis voi posta si reteta de compot de caise fierte direct in borcan. Am gasit aceasta reteta pe un blog culinar acum cativa ani si mi s-a parut foarte usoara, asa ca am incercat cu cateva fructe. Compotul astfel preparat s-a pastrat foarte bine (am oprit un...
Comentarii oprite
P1040836-copy-150x150
5 august 2012
Gem de caise. Pentru ca anul acesta caisilor le-a mers bine, am strans cateva caise care mi-au ajuns atat pentru gem cat si pentru compot. Bineinteles cererea de gem fiind mai mare decat cea de compot la mine in familie, am zis mai intai – gem sa fie.   Caisele...
Comentarii oprite
gogosi picate
5 august 2012
Aceasta reteta de gogosi picate (sau nalangate, cum se mai numesc ele in Dobrogea) o am de la mama unor prieteni care locuiesc la tara. Gogoselele ies foarte pufoase, se umfla mult la prajit si au un gust super. Asa cum spune sotul meu – mananci si nu te mai...
P1040815-copy2-150x150
5 august 2012
Ardeiul iute sau ciusca, asa cum i se mai spune la noi in Dobrogea este un insotitor nelipsit al sarmalelor, ciorbelor cu carne si a altor feluri de mancare. Are multe proprietati curative dintre care voi enumera doar cateva: antimicrobian, antiparazitar, stimulent al circulatiei sangvine, arde toxinele, stimuleaza digestia si...
Comentarii oprite
Exista cateva etape distincte, precum si cateva mici amanunte, de care este bine sa tinem seama, daca dorim ca un gem sa iasa perfect. Voi incerca mai jos sa sintetizez informatia vasta pe care am acumulat-o de-a lungul anilor atat din experienta mea personala cat si a altor persoane. Poate...
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de fructe de padure proaspete si aromate.   Fructele de padure sunt bogate in vitamine si oligoelemente. Pentru ca aceste substante benefice sa nu se piarda prin fierbere, siropul nu se va lasa mult pe foc.   Cantitati: 1 kg de fructe de padure pasate...
Comentarii oprite