Lumea gospodinelor

Unt vegan de vara cu gust de rosii afumate
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Uncategorized Unt vegan de vara cu gust de rosii afumate
septembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Unt vegan de vara cu gust de rosii afumate :)

Acest unt extrem de versatil, poate fi utilizat in mai multe moduri, adaugand un plus de savoare oricarui fel de mancare pe care il preparati.

Iata cateva sugestii:
– adaugati peste legume fierbinti sau in pastele fierte si scurse de apa
– folositi la realizarea de sandwich-uri si toasturi
– in supe la sfarsitul fierberii sau in momentul mixarii la blender
– in piureul de cartofi sau din alte legume
– amestecati la blender impreuna cu lapte vegetal usor incalzit si obtineti un excelent dressing pentru salate
– lasati la temperatura camerei pana devine foarte moale si adaugati in aluatul raw vegan de paine, grisine sau biscuti cu coacere la deshidrator etc.

Reteta:

120 g caju
100 g rosii proaspete
50 g rosii uscate la soare
3 linguri unt de cocos nerafinat, la temperatura camerei
3 linguri ulei de masline presat la rece
1 lingura suc de lamaie proaspat stors
1/2 lingurita boia afumata (sau boia dulce, daca adaugati sare afumata)
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita pulbere din ceapa deshidratata
1/2 lingurita sirop de artar sau alt indulcitor
1/2 de lingurita (sau dupa gust) sare de Himalaya (sau sare afumata, daca nu ati folosit boia afumata mai sus – ex sare afumata de la Sonnentor)

Hidratati nucile caju peste noapte la frigider.
A doua zi, scurgeti apa in care au stat nucile si mixati toate ingredientele la blender pana obtineti o pasta fina, matasoasa.
Turnati pasta in forme de ciocolata sau forme de silicon pentru bomboane.
Dati la congelator minim 3 ore daca serviti in aceeasi zi sau 12-24 de ore daca doriti sa pastrati untul mai multa vreme. In ultimul caz scoateti compozitia intarita din forme si depozitati intr-un recipient inchis ermetic la congelator.

Bineinteles, acest unt poate fi realizat si fara gustul de afumat (exista mai multe pareri in privinta alimentelor afumate si a sanatatii organismului). In acest caz, folositi boia normala si sare de Himalaya.
Va iesi extrem de delicios si asa.

https://www.instagram.com/p/BlGiLHNlR0-/?taken-by=myberryforest

 

37263331_2072730829644044_6843372886812524544_n

Comments are closed.