Lumea gospodinelor

Dieta in luna Octombrie » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Sanatate si FrumuseteDietaSarbatoriZiua Recoltei Dieta in luna Octombrie
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
20 septembrie 2013

In LUNA OCTOMBRIE cele mai importante caracteristici ale dietei ar trebui sa fie cresterea nivelului de energie al organismului (in special pentru a preveni astenia de toamna) si stimularea imunitatii.

 

Impotriva asteniei de toamna, se recomanda consumul alimentelor bogate in VITAMINE, MINERALE si ENZIME. Toamna, prin abundenta ei de vegetale si fructe este un anotimp perfect pentru o astfel de cura.

 

In LUNA OCTOMBRIE vom consuma in special ceaiuri energizante (de macese, catina, coji de citrice, anason, scortisoara, cardamom etc), sucuri naturale de fructe (un amestec foarte energizant este sucul de struguri si kiwi) si bineinteles apa plata, astfel incat totalul de lichide pe zi sa fie de cel putin 2 litri.

 

Fructele toamnei sunt binevenite in aceasta luna. Vom manca acum din abundenta struguri, mere, gutui si pere. Dintre legumele disponibile toamna, care aduc un aport energetic foare mare sunt: fasolea uscata, lintea, mazarea, sfecla rosie, varza, broccoli, morcovi, conopida, telina, anghinarea, napi si dovleac.

 

Tot in aceasta luna sunt recomandati carbohidratiI proveniti din cereale integrale. O modalitate extrem de simpla, este sa consumam la micul dejun cereale sub forma de fulgi. Preparatele gen musli, din faina integrala, fructe confiate si seminte diverse ofera vitalitate „la pachet”, eliberand gradat energie in corp si fiind foarte satioase.

 

Pentru buna desfasurare a proceselor mentale si pentru prevenirea asteniei este necesar sa consumam vitamine din grupul B, magneziu si fosfor. Astfel, din cereale luam in special vitamine din grupul B, din fructele confiate si seminte organismul foloseste magneziu iar pentru a asimila fosofor este indicat sa consumam peste oceanic.

 

Tot acum vom incepe sa stimulam imunitatea, astfel incat anotimpul rece sa nu ne prinda nepregatiti. Asadar nu vom uita suplimentii naturali pe baza de echinaceea, propolis, polen, catina, suc de aloe, ginseng, spirulina si usturoi care vor pregati organismul pentru lunile friguroase care vor urma.

 

 

Iata in continuare cateva retete simple dietetice, naturale si foarte sanatoase pentru organism:

 

RETETE

 

1. Germeni de grau cu prune

Cantitati : 50g germeni de grau, 1 cana prune proaspete sau din compot, fara samburi

Preparare :Prunele se paseaza cu mixerul, apoi se incorporeza germenii de grau. Vitaminizant, stimuleaza curatarea colonului.

 

2. Orez cu dovleac

Cantitati: 8linguri orez, 200g dovleac

Preparare: Se taie dovleacul in cuburi si se fierbe. Orezul se fierbe separat cu zahar brun. Se servesc impreuna, presarate cu scortisoara, dupa gust.

 

3. Mere cu fulgi de ovaz

Cantitati : 1 cana fulgi de ovaz, 3 mere rase pe razatoarea mare, 3 linguri stafide, 1 lingura nuci pisate, 1-2 cani suc natural de fructe (sau ceai aromat sau zeama din compot).

Preparare : Fulgii de ovaz se amesteca cu sucul si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga apoi nucile pisate, stafidele si merele rase (merele se rad chiar inainte de a fi amestecate cu fulgii ca sa nu se oxideze) si se amesteca. Optional se poate adauga miere sau zahar brun. Se poate aromatiza cu cardamom sau scortisoara. Excelent ca mic dejun.

 

 

Comments are closed.