Postat sâmbătă, 07 februarie 2015 la 9:40 am in Retete DESERT, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini de Angela Liddon" prin feed-ul RSS 2.0.
Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini – reteta din cartea „The Oh She Glows Cookboook” de Angela Liddon
O reteta VEGANA, FARA ULEI si FARA ZAHAR RAFINAT, care ascunde in interiorul ei un mic secret – o leguma! Aceasta reteta foarte sanatoasa nu are nevoie de ulei pentru a fi frageda, de acest lucru se ocupa cu succes, dovleceii zucchini! Si sa nu credeti cumva ca veti simti gustul lor in produdul finit Nicidecum. Combinatia inteligenta de ingrediente ne ofera la final o minunatie de briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini, sanatoase si gustoase.
Sursa foto: blenderbabes.com
Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini – reteta din cartea „The Oh She Glows Cookboook” de Angela Liddon
INGREDIENTE:
- 300 ml lapte vegetal
- 2 lingurite de zeama de lamaie SAU otet de mere
- 1 lingura seminte de in macinate
- 3 linguri apa filtrata sau plata
- 3 linguri sirop de artar
- 1 lingurita extract natural de vanilie (sau pudra de vanilie naturala)
- 250 g faina integrala
- 100 g zahar brut macinat sau zahar de cocos sau alt zahar natural si nerafinat
- 30 g pudra de cacao naturala neindulcita sau pudra raw de cacao
- 1 1⁄2 lingurita praf de copt
- 1⁄2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1⁄2 liongurita sare naturala macinata foarte fin
- 60 g bucatele de cicolata vegana sau cacao nibs
- 85 g de nuci maruntite (optional)
- 200g dovlecei zucchini rasi pe razatoare (aproximativ jumatate de dovlecel)
PREPARARE:
- 1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si se aseaza hartiile de briose in forma.
- 2. Intr-un bol mic se bat semintele de in rasinite cu apa plata din reteta, exact asa cum se bate o omleta.
- 3. Se adauga laptele laptele vegetal si zeama de lamaie (sau otet de mere) intr-un blender sau mixer si se combina. Se asteapta cateva secunde pana cand laptele incepe sa se „taie” putin.
- 4. Intr-un bol mare se amesteca bine faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- 5. Peste laptele vegetal care s-a taiat putin se adauga: amestecul de seminte de in rasnite si apa, siropul de artar si vanilia. Se mixeaza totul bine.
- 6. Se toarna amestecul lichid din blender peste amestecul de faina din bolul mare si se amesteca impreuna pana la omogenizare.
- 7. Se toarna in compozitia de mai sus, nucile maruntite, bucatelele de ciocolata vegana (sau cacao nibs) si dovleceii rasi pe razatoare. Se amesteca totul cu o lingura pana se combina ingredientele.
- 8. Cu aceasta compozitie se umplu hartiile de briose pana la trei sferturi din inaltimea lor.
- 9. Se coc 15-17 minute sau pana cand briosele isi revin la forma initiala daca sunt apasate cu degetul.
- 10. Se scot din cuptor se lasa sa se odihneasca 5 minute si apoi se transfera pe un gratar pana la racirea completa.
Pofta buna la Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini!
Sursa: Angela Liddon via Blender Babes