Lumea gospodinelor

Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini de Angela Liddon
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete VEGANE (de post) Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini – reteta din cartea „The Oh She Glows Cookboook” de Angela Liddon
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini – reteta din cartea „The Oh She Glows Cookboook” de Angela Liddon

 

 

O reteta VEGANA,  FARA ULEI si FARA ZAHAR RAFINAT, care ascunde in interiorul ei un mic secret – o leguma! Aceasta reteta foarte sanatoasa nu are nevoie de ulei pentru a fi frageda, de acest lucru se ocupa cu succes, dovleceii zucchini! Si sa nu credeti cumva ca veti simti gustul lor in produdul finit :) Nicidecum. Combinatia inteligenta de ingrediente ne ofera la final o minunatie de briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini, sanatoase si gustoase.

 

 

 

Sursa foto: blenderbabes.com

 

Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini

 

Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini – reteta din cartea „The Oh She Glows Cookboook” de Angela Liddon

 

Oh She Glows Cookbook

 

 

INGREDIENTE:

 

  • 300 ml lapte vegetal
  • 2 lingurite de zeama de lamaie SAU otet de mere
  • 1 lingura seminte de in macinate
  • 3 linguri apa filtrata sau plata
  • 3 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita extract natural de vanilie (sau pudra de vanilie naturala)
  • 250 g faina integrala
  • 100 g zahar brut macinat sau zahar de cocos sau alt zahar natural si nerafinat
  • 30 g pudra de cacao naturala neindulcita sau pudra raw de cacao
  • 1 1⁄2 lingurita praf de copt
  • 1⁄2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1⁄2 liongurita sare naturala macinata foarte fin
  • 60 g bucatele de cicolata vegana sau cacao nibs
  • 85 g de nuci maruntite (optional)
  • 200g dovlecei zucchini rasi pe razatoare (aproximativ jumatate de dovlecel)

 

PREPARARE:

  • 1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si se aseaza hartiile de briose in forma.
  • 2. Intr-un bol mic se bat semintele de in rasinite cu apa plata din reteta, exact asa cum se bate o omleta.
  • 3. Se adauga laptele laptele vegetal si zeama de lamaie (sau otet de mere) intr-un blender sau mixer si se combina. Se asteapta cateva secunde pana cand laptele incepe sa se „taie” putin.
  • 4. Intr-un bol mare se amesteca bine faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  • 5. Peste laptele vegetal care s-a taiat putin se adauga: amestecul de seminte de in rasnite si apa, siropul de artar si vanilia. Se mixeaza totul bine.
  • 6. Se toarna amestecul lichid din blender peste amestecul de faina din bolul mare si se amesteca impreuna pana la omogenizare.
  • 7. Se toarna in compozitia de mai sus, nucile maruntite,  bucatelele de ciocolata vegana (sau cacao nibs) si dovleceii rasi pe razatoare. Se amesteca totul cu o lingura pana se combina ingredientele.
  • 8. Cu aceasta compozitie se umplu hartiile de briose pana la trei sferturi din inaltimea lor.
  • 9. Se coc 15-17 minute sau pana cand briosele isi revin la forma initiala daca sunt apasate cu degetul.
  • 10. Se scot din cuptor se lasa sa se odihneasca 5 minute si apoi se transfera pe un gratar pana la racirea completa.

 

Pofta buna la Briose cu ciocolata, nuca si dovlecei zucchini!

 

Sursa: Angela Liddon via Blender Babes

 

Comments are closed.