Postat sâmbătă, 29 octombrie 2016 la 9:46 pm in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Briose Raw Vegane cu Cocos si Trandafir » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Briose Raw Vegane cu Cocos si Trandafir
http://www.healthyeatingjo.com
Reteta (1 ceasca =230 ml):
Baza:
1/4 ceasca seminte de floarea soarelui (sau nuci, dupa preferinta)
1 lingura faina de cocos
1/2 lingura ulei de cocos
1/2 lingura de granulat de stevie sau zahar Green Sugar
1 lingura cacao pudra
Amestecati in robotul cu lama S semintele, faina de cocos si cacao. Adaugati celelalte ingrediente si procesati pana obtineti o pasta. Distribuiti compozitia in strat egal in forme de briose din silicon. Dati la congelator.
Crema:
1 ceasca nuci caju hidratate peste noapte si scurse de apa
1 lingurita apa de trandafiri sau esenta de trandafiri (puteti pune mai mult sau mai putin, in functie de taria esentei si preferinte).
1 ceasca fulgi de cocos
1/3 ceasca granulat de stevie sau zahar Green Sugar
1/4 ceasca apa de cocos (sau lapte de cocos)
1 lingurita esenta de cocos (optional)
1 lingurita extract de vanilie natural
Petale uscate de trandafiri comestibili (de dulceata)
un praf de sare
Amestecati toate ingredientele (in afara de petale) la blenderul de mare viteza pana obtineti o crema fina. Scoateti formele de briose din congelator si aplicati cu o lingura crema peste baza, in straturi. Intre straturi, presarati petale de trandafir. Dati la congelator minim 4 ore.
Frisca de cocos:
1 conserva crema de cocos de la frigider (folositi doar stratul mai gros care se formeaza la rece)
1/4 ceasca granulat de stevie sau indulcitor lichid cu stevie
Optional colorati frisca de cocos cu urmatoarele ingrediente:
sfecla rosie pudra – pentru roz
matcha pudra – pentru vernil
pudra de afine sau de maqui – violet pastelat
Toate ingredientele se amesteca la blenderul de mare viteza pana obtineti o spuma. Ornati briosele cu frisca si dati la frigider. Inainte de servire lasati 15-30 de minute briosele sa se incalzeasca. Presarati petale de trandafir si serviti.