Postat vineri, 06 ianuarie 2017 la 8:53 pm in Retete FEL PRINCIPAL, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Cartofi BOMBAY cu mazare » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Cartofi BOMBAY cu mazare:
http://www.veganricha.com/2015/09/vegan-bombay-potatoes-and-peas.html
Ingrediente (folositi o ceasca de 230 ml):
- 2 lingurite de ulei
- ½ lingurita seminte de chimion
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1 ceapa rosie mica tocata cubulete
- 1-2 rosii mari
- 7 catei de usturoi
- 2,5 cm ghimbir tocat marunt
- ½ lingurita turmeric
- ½ lingurita pudra de chili (sau mai putin daca nu doriti foarte picant)
- 1 lingurita coriandru macinat
- ½ lingurita chimion macinat
- ½ lingurita garam masala
- 3 cartofi mari tocati cuburi de aproximativ 2 cm
- ¾ lingurita sare sau dupa gust
- apa (de la 1 ceasca in sus)
- 1 ceasca mazare proaspata sau congelata
- ¼ ceasca coriandru tocat marunt
Preparare
Intr-o cratita la foc mediu, prajiti in sec maxim un minut, semintele de chimion si cele de mustar. Adaugati cele 2 lingurite de ulei amestecate cu putina apa. Adaugati ceapa tocata si caliti in mod sanatos in amestecul ulei-apa, timp de cateva minute.
Amestecati la blender rosiile, ghimbirul si usturoiul. Adaugati apa daca este necesar. Turnati acest amestec in cratita de pe foc. Adaugati condimentele: turmeric, pudra de chili, coriandru macinat, chimion pulbere, garam masala si amestecati. Mai adaugati putina apa si lasati aromele sa se intrepatrunda.
Adaugati apoi in cratita de pe foc, cartofii si sarea. Amestecati si fierbeti 5-10 minute. Adaugati mazarea si gustati. Mai adaugati sare daca este nevoie. Fierbeti la foc mic pana cand legumele se inmoaie.
Inainte de a opri focul adaugati coriandrul tocat marunt si amestecati usor. Opriti focul si lasati cratita cu capac cateva minute. Serviti alaturi de orez basmati fiert si salata Raita.