Lumea gospodinelor

Cartofi cu chimion la cuptor si sos de iaurt cu ulei de dovleac » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele meleFel principal Cartofi cu chimion la cuptor si sos de iaurt cu ulei de dovleac
decembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Aceasta reteta este foarte rapida, nu necesita multe ingrediente si se potriveste atat ca fel principal (alaturi de o salata de legume) cat si ca garnitura langa orice fel de friptura. Alaturi de dip-ul de iaurt cu ulei de dovleac reprezinta o alegere simpla dar in acelasi timp inspirata.

 

Poate fi realizata din orice fel de cartofi, totusi cartofii noi sunt mai recomandati.

 

Pentru a obtine un platou cat mai estetic, se vor alege cartofi de aproximativ aceeasi dimensiune.

 

 

Iata mai jos cum se prepara:

 

 

 

Ingrediente:

 

Cartofi noi (nr lor depinde de marimea tavii in care ii coaceti)

Sare de Himalaya (sau sare grunjoasa)

Chimion rasnit pudra (Cuminum cyminum) – daca nu aveti poate fi folosit si chimenul autohton (Carum carvi)

 

Iar pentru sos:

 

1 pahar iaurt simplu

1 lingura ulei presat la rece din seminte de dovleac

 

Preparare:

 

1. Se spala bine cartofii noi de pamant, cu o perie. Se aseaza intr-un singur strat intr-o forma rezistenta la caldura. Se toarna apa in tava de 1-2 degete (sub jumatate din inaltimea cartofilor)

 

2. Peste cartofii astfel astezati se presara mai intai sare si apoi praf de chimion. Se taie o hartie de copt de marimea tavii si se acopera cartofii cu ea. Hartia se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri.

 

3. Se incinge cuptorul la 200 de grade si se introduce tava in cuptor. Se lasa cartofii sa se coaca timp de 45-50 de minute. Se pot verifica cu o scobitoare. Atentie cand ridicati hartia de copt de pe cartofi, deoarece aburul este foarte fierbinte!

 

4. Separat, intr-un castronel, se prepara sosul, amestecand un pahar de iaurt simplu cu o lingura de ulei presat la rece din seminte de dovleac.

 

5. Coaja cartofilor nu se consuma ( nici macar cea a cartofilor noi), acestia se vor curata chiar inainte de servire.

 

Si acum iata demonstratia in imagini:

 

 

1. Ingrediente:

 

 

 

2. Cartofii noi se curata bine de pamant cu o perie, sub jet de apa:

 

 

 

3. Se aseaza intr-un singur strat, intr-o forma rezistenta la temperaturi inalte. Se toarna apa in tava de aproximativ 1-2 degete:

 

 

 

4. Peste ei se presara sare de Himalaya (sau sare grunjoasa) :

 

 

 

5. Si chimion:

 

 

 

6. Cartofii se acopera cu hartie de copt, decupata la marimea tavii:

 

 

 

7. Si se dau la cuptor aproximativ 45-50 de minute la 200 de grade. Se incearca cu o scobitoare daca s-au copt inainte de a inchide flacara.

 

 

 

8. Dupa ce timpul s-a scurs, se scot cartofii din cuptor si se prepara sosul din iaurt simplu si ulei presat la rece din seminte de dovleac:

 

 

 

 

9. Intr-un castronel se amesteca un pahar de iaurt simplu cu o lingura de ulei:

 

 

 

10. Pana se obtine o pasta omogena:

 

 

 

11. Cartofii se servesc calzi, alaturi de sos:

 

 

POFTA BUNA!

Comments are closed.