Postat duminică, 11 decembrie 2016 la 7:25 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Cheesecake cu mango, lime si matcha » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Cheesecake cu mango, lime si matcha
https://www.facebook.com/healthyeatingjo
Preparare ( folositi o ceasca de 230 ml)
BAZA
1/4 ceasca seminte de floarea soarelui sau nuci hidratate
1 & 1/2 lingura faina de cocos
1 lingura tahini
1/2 lingura sirop de agave, de artar sau miere
Se amesteca intai semintele (sau nucile la robotul cu lama S); se adauga si celelalte ingrediente. Aluatul se aseaza cu degetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Crema de baza
1 ceasca nuci caju hidratate peste noapte
1/3 ceasca lapte de migdale sau de cocos
1/4 ceasca ulei de cocos
1 lingurita extract de vanilie natural
1/3 ceasca granule de stevia sau green sugar
Sucul si coaja rasa de la doua lime (sau lamai) mai mari (1/3 ceasca suc, 1 lingura plina coaja)
Mixati toate ingredientele la blenderul de mare viteza pana obtineti o crema fina. Ar trebui sa obtineti aprox. 400 ml de crema.
Stratul GALBEN
150ml crema de baza
1/2 ceasca mango proaspat bine copt si dulce
puteti adauga putin turmeric sau colorant natural galben din plante pentru o culoare mai intensa.
Mixati totul la blender.
Stratul VERDE
250ml crema de baza
1 lingurita pudra de matcha
o mana de frunze de spanac baby
Mixati totul la blender.
Peste aluatul de baza din tava, turnati mai intai crema verde si apoi pe cea galbena. Dati totul la congelator cateva ore. La servire, scoateti din congelator cu cel putin 20 de minute inainte. Ornati cu felii de mango, lime si frunze de menta.