Postat luni, 07 noiembrie 2016 la 2:12 pm in Retete MIC DEJUN, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Clatite americane de post cu ciocolata, zucchini si sos sarat de caramel » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Clatite americane de post cu ciocolata, zucchini si sos sarat de caramel
http://www.healthyeatingjo.com
Reteta (1 ceasca = 230 ml):
Clatite de ciocolata si zucchini
1/2 ceasca faina (in reteta originala jumatate faina de hrisca si jumatate faina de ovaz)
1/2 zucchini ras si stors de zeama
1/2 lingura tarate de psyllium
1 lingurita cu varf pulbere de maca
1 lingura cacao pudra
3/4 ceasca lapte de migdale
1 lingurita indulcitor natural lichid (ex sirop de agave)
1 lingura granulat de stevie sau zahar Green Sugar
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita zeama de lamaie
1/2 lingurita extract natural de vanilie
Se amesteca toate ingredientele la blender pana obtineti o crema omogena. Se coc in tigaia ceramica, pe ambele parti.
Sos sarat de caramel:
1 lingura tahini
2 linguri indulacitor natural lichid (ex. sirop de agave)
1/8 lingurita sare de Himalaya
Apa fiarta pana la consistenta dorita.
Amestecati toate ingredientele si turnati cate putina apa fiarta pana cand sosul ajunge la consistenta dorita. Turnati sosul peste clatite si serviti.