Lumea gospodinelor

Clatite de mei cu legume – vegan, fara gluten » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete MIC DEJUNRETETERetete VEGANE (de post) Clatite de mei cu legume – vegan, fara gluten
noiembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Clatite de mei cu legume – vegan, fara gluten

 

chickpea-omelette

 

2 cesti faina de mei (naut – folosit in reteta originala sau soia) – dar faina de mei da un gust usor de nuci acestui preparat.
2 1/2 cesti lapte vegetal sau apa
1 lingura tarate de psyllium (optional)
2 linguri drojdie inactiva (optional)
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita turmeric
legume la alegere (ceapa, rosii, ardei, morcov ras etc)

  1. Amestecati toate ingredientele in afara de legume si lasati-le sa stea 10 minute
  2. Incalziti o tigaie neaderenta la foc mediu. Intindeti compozitia de mai sus la ce grosime doriti, in tigaie.
  3. Adaugati legumele si coaceti 4-5 minute. Se vor forma bule la suprafata si va deveni evident cand sa intoarceti clatita.
  4. Daca faceti mai multe pastrati-le intr-un loc mai cald (ex. un cuptor preincalzit)

 

DSC_3686

 

DSC_3693

Foto si reteta tradusa: http://goodnessgreen.com/chickpea-omelette-soy-gluten-grain-free/

Salvează

Salvează


2 Responses to “Clatite de mei cu legume – vegan, fara gluten”


  1. Roxana Says:

    In reteta originala se foloseste faina de naut, asa am testat si eu deja – ai incercat cu faina de mei si a functionat??


  2. admin Says:

    La aceasta reteta poti folosi faina de: mei, naut, soia. Mie cel mai mult mi-a placut cu faina de mei, datorita gustului usor de nuca pe care il da aceasta faina. Din acest motiv am scris de mei. Dar multumesc pentru sugestie, voi adauga si celelalte fainuri in reteta, fiindca in fond poza este de la o clatita cu naut. Merci :)