Lumea gospodinelor

De Craciun, sa respectam natura! » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Diverse De Craciun, sa respectam natura!
martie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Cu siguranta ati fost impresionati ca si mine in zilele de dupa Craciun, de miile de brazi nevanduti, aruncati pe jos in piete sau in targurile de la marginea oraselor. Cineva a spus: „Unde-i unul nu-i putere (…) Unde-s doi puterea creste!”

 

Daca nu suntem uniti in alte privinte ar trebui macar sa fim uniti in ceea ce priveste protejarea naturii inconjuratoare. Pas cu pas, fiecare decizie pe care o luam noi, ca indivizi, duce la schimbarea societatii. Un baiat din Constanta a venit acasa, impreuna cu colegul sau englez, ambii fiind studenti la Oxford. Colegul sau privind uimit blocurile din Constanta (ca de altfel majoritatea blocurilor din Romania unde un apartament are izolatie exterioara si altul nu) a exclamat: „Iata cat de evidenta este lipsa de unitate aici! Atat timp cat nu sunteti uniti ca popor, atat timp cat traiti fiecare pentru el insusi, fara sa existe in voi spirit civic, nu veti reusi sa schimbati nimic.”

 

La sfarsit de an, una dintre deciziile prin care putem schimba ceva, este sa iubim natura. In prag de iarna, cand cu bucurie ne deschidem sufletele, sa nu uitam ca natura, asa chinuita cum a fost in ultimele secole, inca ne sustine, ne hraneste, ne iubeste.  Un gest minim prin care putem sa intoarcem aceasta dragoste este sa nu fim de acord cu sacrificarea inutila a brazilor din paduri.

 

Din pacate in tara noastra, este inevitabil ca in piete sa nu apara si brazi la negru. Putem demonta aceasta practica prin cumpararea brazilor din surse sigure ( de la marile magazine – acesti brazi au fost crescuti in pepiniere special pentru a fi comercializati) sau a brazilor in ghivece. Exista firme care inchiriaza brazi naturali vii, in ghivece, si aceasta este o solutie foarte buna.

 

Impreuna, de Craciun, sa respectam natura!

 

 

Comments are closed.