Va aflati aici: Lumea gospodinelor Sanatate si FrumuseteDieta Dieta in luna Ianuarie
aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
2 ianuarie 2014

In luna IANUARIE, dupa copioasele mese de sarbatori, dieta noastra va fi orientata catre slabire si detoxifiere. Vom realiza acest lucru gradat, incepand inca din primele zile sa consumam cat mai multe lichide sub forma ceaiurilor detoxifiante si a sucurilor naturale proaspat extrase.

 

Vom incepe dimineata cu un ceai combinat din urzica, galbenele si codite de cirese. Acest ceai ajuta cele doua organe principale cu rol in detoxifiere si anume ficatul si rinichiul. Urzica are in compozitia ei toti amino-acizii esentiali, galbenlele ajuta ficatul sa functioneze corect si sa neutralizeze toxinele din sange, iar coditele de cirese sunt un diuretic recunoscut. Dupa 1o-15 minute dizolvati o lingurita de pudra de orz verde (preferati pudrele bio) intr-un pahar cu apa. Amestecul se bea cu inghitituri mici.

 

Micul dejun va fi alcatuit din alimente usoare. Combinatia – cereale integrale si fucte este cea mai indicata. Aceasta combinatie o puteti gasi in Micul dejun Kollath. Daca tinta dumneavoastra este si slabirea, nu numai detoxifierea, incercati sa micsorati cantitatea de fructe uscate din reteta acestui mic dejun. Daca nu aveti timp sa preparati acest mic dejun, cativa biscuiti fara grasimi, din faina integrala si un mar bine copt pot constitui o masa suficienta.

 

La pranz sunt recomandate in aceasta perioada supele calde, usoare, din legume sau din carne slaba si legume. Daca sunteti obisnuita sa serviti supa cu paine, renuntati la cea alba si folositi painea integrala. Un alt aliment recomandat in luna ianuarie este pestele. Evitati pestele prajit si consumati cat mai mult peste la abur, rasol sau la cuptor. Asortati o garnitura de legume fierte, un mix de morcovi si broccoli este mai mult decat binevenit.

 

Incheiati seara cu o cina frugala. O salata este recomandarea cea mai buna. Puteti opta pentru o salata doar din legume sau din legume si branzeturi proaspete (evitati branzaturile maturate). Puteti adauga in unele seri si cateva bucatele de peste, mai ales daca ati ales un pranz vegetarian in cursul zilei respective. Atunci cand adaugati peste in salata, renuntati la branzeturi. Dupa mesele principale un ceai digestiv este o buna alegere. Ceaiurile care au in compozitie ghimbir, vor ajuta stomacul sa digere mult mai bine alimentele.

 

Intre mese, daca simtiti nevoia, puteti servi gustari usoare, recomadarea fiind fructele si legumele prospete. Un mar, o para, un morcov sau un strugure sunt o algere foarte buna. Tot intre mese, daca aveti posbilitatea, puteti opta pentru sucurile naturale proaspat stoarse. Iarna este sezonul citricelor si in aceasta perioada ele au cele mai multe vitamine. Dar si alte legume si fructe pot fi utilizate pentru a realiza amestecuri foarte placute la gust. Iata mai jos cateva retete:

 

 

Suc energizant:

2 portocale, 1grefa, 1 lingurita de polen, 1 vf de cutit de scortisoara, 1 lingurita sirop de agave

 

Suc vitaminizant:

portocale, morcovi, telina, mar, 1 vf de cutit de seminte de anason rasnite

 

Suc detoxifiant:

sfecla rosie, morcov, telina, mar, 1 vf de cutit de seminte de fenicul rasnite

 

Suc picant:

portocale, 1 vf de cutit de pudra de ghimbir, 1 vf de cutit pudra de scortisoare

 

Suc verde:

frunze de spanac proaspat, broccoli, 1 legatura de patrunjel, 1 vf de cutit nucsoara macinata

 

Suc proteic:

lapte de soia, varza rosie, 1 vf de cutit nucsoara macinata. Preparare: se lasa boabele de soia la hidratat peste noapte in putina apa. Dimineata se introduc in storcator impreuna cu apa in care au stat. Se storc frunzele de varza rosie si se adauga nucsoara.

 

Cele mai indicate storcatoare sunt cele cu ax melcat (unul sau doua) si viteza mica de stoarcere.

 

 

 

Comments are closed.