Lumea gospodinelor

Gogosi Raw Vegan » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete RAW Gogosi Raw Vegan
martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
14 ianuarie 2016

Gogosi Raw Vegan

 

Foto si reteta: nouveauraw.com

 

Raw-Red-Velvet-Donuts2

 

ALUAT:

  • 2 cesti (aprox 280 g) sfecla cruda tocata marunt
  • 2 cesti (aprox 472 g) curmale fara samburi la temperatura camerei (sau chiar mai calde, pentru a fi mai moi si mai usor de amestecat)
  • 1/4 ceasca + 2 linguri sirop de agave
  • 3 linguri (40 g) unt de cacao raw topit la bain marie la max 40 de grade
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura extrat de vanilie
  • 1/4 ceasca pudra de cacao
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 4 cesti pasta de migdale moale ( sau migdale fara coaja, hidratate min 6-8 ore si facute pasta la robot). In loc de migdale puteti sa folositi nuci caju.

 

Sfecla se marunteste la robotul cu lama S, pana se formeaza o „pasta”. Se adauga curmalele si siropul de agave, untul de cacao topit, zeama de lamaie si extractul de vanilie. Se face totul pasta la robot. Se tranfera compozitia intr-un castron, se adauga pasta moale de migdale si se plamadeste aluatul cu mainile pana cand ingredientele s-au amestecat.

 

Pentru a forma gogosile, se iau bucatele de aluat care se modeleaza in forma de bila. Se aseaza pe o suprafata tare si se preseaza usor ca sa se aplatizeze putin. Cu un dispozitiv de scos cotorul la mar sau alt cilindru ingust se taie gaurelele din centrul gogosii.

 

Gogosile se deshidrateaza la deshidrator 2-4 ore, pana au ajuns la fermitatea dorita.

 

 

DECOR

 

Glazura Roz

  • 2 cesti nuci caju hidratate minim 6-8 ore
  • 1 3/4 ceasca lapte de cocos mai gros, proaspat facut sau de cumparat
  • 1/2 ceasca sirop de artar grad A
  • 1 sfecla rosie mica (de marimea uni ou) data pe razatoarea mica. Puteti pune mai multa sau mai putina sfecla, dupa cum doriti sa iasa intensitatea culorii.
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 1/8 lingurita sare de Himalaya
  • 1 ceasca ulei de cocos topi la bain marie la 40 de grade
  • 2 linguri lecitina lichida

Se adauga in blenderul de mare putere ingredientele de mai sus intai cele lichide si apoi cele solide, in afara de lecitina si uleiul de cocos. Amestecati la putere maxima, pana totul devine o crema roz. La sfarsit, dati blenderul la viteza mica (dar totusi sa vedeti in el un vortex – un vartej) – si adaugati in fir subtire uleiul de cocos si lecitina. Mai amestecati putin pana se incorporeaza. Glazura se lasa la frigider 2-4 ore pentru a se intari.

Pentru utilizare, se scoate din frigider si se lasa sa se inmoaie pana cand poate fi turnata pe prajituri. Dupa ce prajiturile au fost glazurate acestea se lasa la frigider cateva ore pentru a se intari glazura.

 

Confetti din Fulgi de Cocos colorati natural ( se lasa fulgii de cocos in suc proaspat extras – de sfecla pentru rosu, spanac pentru verde, macerat de turmeric pentru galben – pana se coloreaza, apoi se usuca la deshidrator, sau pe calorifer)

 

Raw-Red-Velvet-Donuts1

 

 

 

Comments are closed.