Postat luni, 07 noiembrie 2016 la 10:15 pm in Retete MIC DEJUN, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Mic dejun regal „Tara Minunilor” » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Mic dejun regal „Tara Minunilor”
https://deviliciouslyraw.com/2016/03/03/breakfast-wonderland/
RETETA (1 ceasca = 230 ml):
Mic dejun regal „Tara Minunilor” compus din:
– Batoane de sfecla rosie
– Bulgarasi „Bliss”
– Inghetata „NiceCream”
– Granola de morcov si maca
– Granola de spanac si spirulina
– Krantz de hrisca
– Afine proaspete si frunze de menta
1. BATOANE DE SFECLA ROSIE
1 ceasca sfecla rosie
2 banane coapte
sucul de la jumatate de portocala
2 linguri ulei de cocos
6 curmale moi, lipicioase fara samburi
Combinati toate ingredientele de mai sus la robotul cu lama S, pana obtineti un aluat omogen. Adaugati apoi urmatoarele ingrediente peste aluatul obtinut:
1 ceasca fulgi de ovaz mai fini
¼ ceasca afine uscate
1+ ½ lingura seminte de chia
Dati cateva pulsuri robotului pentru a amesteca si aceste ingrediente. Asezati aluatul uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presarati desupra bucati de granola si afine uscate. Dati la congelator peste noapte. A doua zi taiati batoane si serviti.
2. BULGARASI „BLISS”
1 ceasca nuci romanesti
1 ceasca migdale
12 curmale foarte moi, fara samburi
1 lingura ulei de cocos
2 linguri cu varf unt de arahide natural
1+ ½ lingurite pulbere de maca
Amestecati toate ingredientele la robotul cu lama S. Formati bilute de marime medie. Topiti ciocolata vegana si turnati deasupra lor. Daca nu aveti ciocolata, puteti pur si simplu se le acoperiti cu pudra de cacao.
3. INGHETATA NICECREAM
3 banane curatate de coaja, taiate felii de 2-3 cm si apoi congelate
2- 3 linguri lapte vegetal
2 lingurite pudra de maca
1 lingurita pudra de roscove
Congelati bananele peste noapte. A doua zi asezati ingredientele in blender si amestecati la viteza medie, pana obtineti textura de inghetata. Nu mixati prea mult, deoarece ingredientele se vor incalzi.
4. GRANOLA si KRANTZ de HRISCA
GRANOLA
Baza:
1 ceasca hrisca hidratata si apoi deshidrata (sau fulgi de hrisca)
3 cesti fulgi de ovaz
½ ceasca seminte de floarea soarelui
½ ceasca seminte de in
stafide uscate natural, dupa gust
Combinati toate ingredientele de mai sus intr-un castron. Separati amestecul in doua castronase mai mici, si adaugati urmatoarele:
Pentru granola de morcov si maca: 3 linguri pulpa de morcov uscata si maruntita fin, 1 lingura pudra de cacao, 1 lingura pudra de maca, 3 -4 linguri pasta de curmale (vedeti reteta mai jos).
Pentru granola de spanac si spirulina: 2 linguri frunze de spanac uscate si macinate ( sau pulpa de la suc, uscata si maruntita) , 1+ ½ lingurita pudra de spirulina, 1 mana de nuci marntite nu foarte tare , 3 -4 linguri pasta de curmale (vedeti reteta mai jos).
Dupa ce ati adugat in fiecare castronas ingredientele recomandate, amestecati si intindeti pe tava de la deshidrator, acoperita cu hartie de copt. Deshidratati la 45 de grade pana cand totul devine crocant.
KRANZ de HRISCA
2 cesti hrisca hidratata si apoi deshidratata
4 linguri pasta de curmale (vedeti reteta mai jos)
Amestecati totul intr-un castron si intindeti pe tava de la deshidrator, acoperita cu hartie de copt. Deshidratati la 45 de grade pana cand totul devine crocant.
PASTA DE CURMALE
2 cesti curmale moi
1 mar
¾ ceasca apa filtrata
½ lingurita scortisoara
2 linguri ulei de cocos
Hidratati curmalele in apa minim 30 de minute. Adaugati toate ingredientele (inclusiv apa curmalelor) in blender si amestecati pana obtineti o pasta fina.