Lumea gospodinelor

Ordinea si curatenia aduc sanatate si fericire » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Sanatate si FrumuseteDiverse Ordinea si curatenia aduc sanatate si fericire
octombrie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Pare putin ciudat, nu? Dar va asigur ca exact asa stau lucrurile. Si am sa va explic si de ce. In primul rand partea cu sanatatea e mai usor de inteles. Cu cat o casa e mai curata cu atat locuitorii ei vor fi mai sanatosi si invers. O casa neiginizata devine „terenul de joaca” al bacteriilor . De aici si pana la imbolnavirea organismului e doar un pas. Iata de ce este important sa acordam o atentie sporita igienizarii locuintei.

 

Incercati sa folositi insa cat mai multe substante naturale pentru curatarea casei si cat mai putine chimicale, care din nefericire pot ramane vreme indelungata pe suprafete, producand afectiuni de natura alergica, dar nu numai. Daca nu va permiteti sa cumparati produse ecologice pentru curatat, exista intotdeauna…otetul! Atentie la cei cu ochii sensibili. In plus purtati intotdeauna manusi atunci cand faceti curatenie. Sunt o mie de motive pentru care sa faceti acest lucru. In curand voi posta un articol despre substante naturale „made in gospodarie” pentru dezinfectarea si igienizarea locuintei. Fiti pe faza!

 

Si acum sa vedem cum sta treaba cu ordinea si fericirea. Ei bine, s-a constatat ca aproape 80% din informatia primita de creier din mediul inconjurator are loc prin intermediul analizatorului vizual. Asadar, creierul primeste, proceseaza, stocheaza imagini in fiecare secunda, in care avem ochii deschisi. Prin natura sa, creierul este un organ „caruia ii place sa faca ordine” . In momentul in care imaginile pe care le primeste prin intermediul nervului optic sunt pline informatii „nelalocul lor” creierul depune efort sa le ordoneze, sa le gaseasca un rost, un inceput si un sfarsit. Acest lucru produce un stres suplimentar, nedorit, si iata de aici pana la o stare de nemultumire generala e doar un pas. Din contra, atunci cand in jurul nostru e ordine si curatenie, imaginile percepute de creier sunt usor de procesat, iar rezultatul este o stare de bine, perceputa la nivelul intregului organism.

 

Acesta sa fie oare motivul pentru care japonezii isi amenajeaza casele atat de auster?  :)

 

 

 

Comments are closed.