Lumea gospodinelor

Prajitura cu ness si migdale » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele meleDulciuri Prajitura cu ness si migdale
august 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
11 decembrie 2012

Aceasta prajitura cu gust delicios este formata din blat de ness si crema alba de migdale. Seamana putin cu pricomigdalele, dar gustul ei este mult mai fin si mai rafinat.

 

 

 

 

Reteta:

 

1.BLAT

 

300 g migdale crude decojite

6 albusuri

250 g zahar

140 g faina

1 lingura de cacao

4 linguri ness frecat spuma

140g unt moale

esenta de migdale – cateva picaturi (eu am folosit esenta de migdale de la Wilton,

pe care am comandat-o de pe http://www.bbsuperimport.com/

un praf de sare (daca doriti)

 

Cuptorul se incinge la aproximativ 175 grade iar migdalele crude si fara pielite, se prajesc in tava aproximativ 8-10 minute. Se intorc de pe o parte pe alta din cand in cand. Daca aveti migdale cu pielite, un truc pentru a le curata mai usor este sa le fierbeti catva minute, si apoi sa le scoateti din apa fierbinte si sa le curatati manual. Migdalele prajite se scot din cuptor si se piseaza, la rasnita sau alt procesor. Albusurile se bat cu zahar si un strop de sare pana se intaresc. Se inglobeaza trepatat: cele 4 linguri de ness frecate spuma, esenta de migdale, cacao, faina apoi migdalele pisate si la sfarsit untul moale. Cuptorul se incinge la 180 de grade iar compozitia se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor si se incearca cu scobitoarea daca blatul s-a copt.

 

2. CREMA

 

1 litru de lapte

1 cana amidon alimentar (eu am folosit Gustin, de la Dr. Oetker)

9 linguri zahar

5 linguri unt

esenta de migdale – cateva picaturi

 

Se toarna laptele intr-o cratita speciala (in care puteti folosi telul de metal fara sa zgariati peretii). In lapte se adauga zaharul si se amesteca bine pana cand zaharul se dizolva. Separat se amesteca bine amidonul cu lapte rece, pana cand se dizolva complet. Se toarna compozitia de amidon si lapte rece in fir subtire in oala care fierbe pe foc mic, amestecand continuu cu telul de aluaturi grele. Crema se va ingrosa treptat in timp ce amestecati. Cand simtiti ca s-a ingrosat suficient va opriti din turnat amidon (chiar daca nu l-ati consumat pe tot) si dati cratita la o parte de pe foc. Lasati sa se racoreasca si atunci cand este calduta se adauga esenta de migdale si untul si se amesteca bine pentru omogenizare

 

 

 

 

Asamblare: Cand crema este calduta, se imprastie cu o spatula sau un cutit peste blatul racit. Se da la frigider 3-4 ore, dupa care se scoate si se rade deasupra ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka). Daca doriti ca prajitira sa aiba un gust de ness mai intens, puteti cerne deasupra ei putin ness.

 

 

 

 

POFTA BUNA! :)

Comments are closed.