Lumea gospodinelor

Sandwich cu legume la gratar, guacamole si chiftele din linte, dovleac si curry » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete APERITIVRETETERetete VEGANE (de post) Sandwich cu legume la gratar, guacamole si chiftele din linte, dovleac si curry
noiembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Sandwich cu legume la gratar, guacamole si chiftele din linte, dovleac si curry

 

http://www.healthyeatingjo.com

 

 

d0da04_f4b16e30599045d7abf93ec4a37800e0mv2_d_2505_3758_s_4_2

 

 

Preparare (1 ceasca =230 ml) :

 

 

Chifetele din linte, dovleac su curry:

 

 

2 si 1/2 cesti de linte fiarta (sau din conserva)

500g dovleac copt facut piure (sau morcov)

2 linguri usturoi maruntit

1/2 ceasca ceapa tocata

1 lingura ulei presat la rece

1 morcov dat pe razatoare

1 dovlecel dat pe razatoare

1 ardei rosu tocat marunt

1 lingurita sare

1- 1 1/2 lingura curry

1 lingurita chimion (Cuminum cyminum)

2 cesti faina de ovaz sau pesmet

1/4 ceasca supa de legume (sau apa)

Intr-o tigaie de ceramica „prajiti” in mod sanatos in baie umeda (amestec de ulei si apa) ceapa si usturoiul 1-2 minute.

Adaugati condimentele si amestecati.

Adaugati dovleacul copt si  celelalte legume. Coaceti 4-6 minute pana cand legumele se inmoaie. Opriti focul si turnati amestecul intr-un castron.

Amestecati la procesor lintea, uleiul si supa de legume pana totul se face piure. Turnati piureul de linte peste legumele din castron si amestecati bine cu lingura. Adaugati faina in ploaie si amestecati pana totul se transforma intr-un aluat mai moale, nu foarte lipicios. Puteti sa puneti mai multa sau mai putina faina dupa cum cere aluatul.

Acoperiti o tava cu foaie de copt. Faceti bile de aluat si asezati-le in tava presandu-le usor ca sa le dati forma de chiftele (puteti folosi o forma de burgeri daca aveti). Coaceti chiftelele la 180 de grade 10 minute pe o parte si 10 minute pe cealalata parte.

 

 

Legume la gratar

 

Coaceti pe un gratar felii de morcov taiate pe lung, felii de dovlecei zucchini si ardei rosii (puteti coace si alte legume dupa gust).

 

Guacamole

 

Amestecati la procesor sau blender pulpa de la 2 avocado, 1 rosie mai mica, 1 lingura ulei de masline presat la rece, zeama de la o lamaie, 1 catel de usturoi, piper si sare dupa gust.

 

 

Asamblare:

 

Taiati o chifla de paine pe lung. Ungeti baza cu guacamole. Asezati deasupra felii de morcov si ardei la gratar. Peste legume adugati chiftelele si apoi felii de dovlecei zucchini. Puteti completa cu un sos vegetal (maioneza vegetala sau sos tzatziki).

 

 

d0da04_8b0d1c650da3431187460e52333271d1mv2_d_2848_2848_s_4_2

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.