Lumea gospodinelor

Suc din radacina de ghimbir » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele meleBauturi Suc din radacina de ghimbir
martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Suc din radacina de ghimbir

 

 

 

Ghimbirul proaspat este unul dintre cele mai pretioase alimente pe care omul le poate consuma. Calitatile sale culinare si terapeutice l-au facut sa fie ingredientul cel mai folosit in bucataria asiatica. Astazi, gasim radacina de ghimbir proaspata si in Romania.

 

Iata cateva dintre proprietatile sale: digestiv, stimulator al tranzitului intestinal, combate raceala, incalzitor al sangelui, antitoxic, stimuleaza metabolismul si implicit arderile, anti-vomitiv – este indicat in starile de greata, inclusiv femeilor gravide, usor emenagog, stimuleaza menstruatia, combate formarea trombusilor, antiviral, antimicrobian, antifungic etc.

 

In medicina traditionala Ayurveda, ghimbirul are calitatile de fierbinte, uscat si usor. El stimuleaza predominant Pita Dosha si secundar Vata Dosha

 

Astazi voi prezenta modalitatea cea mai simpla de a obtine suc de ghimbir la blender. Deoarece radacina de ghimbir are fragmente tari, fibroase, este indicat ca atunci cand o procesam la blender, sa strecuram la final sucul obtinut.

 

Dar iata exact cum am procedat eu:

Am curatat radacina de ghimbir de coaja (unele persoane pun si coaja) si se adauga 2 cm de ghimbir la aproximativ 200 ml de apa. Daca doriti mai putin picant puteti adauga doar 1 cm de radacina de ghimbir la 200 ml de apa. Eu am adaugat mai mult ghimbir pentru ca noua ne place foarte picant :)

 

 

Se mixeaza totul la blender la viteza maxima. Rezultate bune se obtin cu blendere de putere mai mare.

 

 

La final lichidul obtinut prin mixare la blender se strecoara.

 

 

Sucul rezultat se consuma ca atare sau se poate indulci cu miere, sirop de agave, sirop de artar etc.

 

 

Sucul de ghimbir se poate folosi ca adaos la ceai, alte sucuri de fructe sau legume, creme de prajituri, fursecuri, mancaruri asiatice etc.

 

 

Comments are closed.