Lumea gospodinelor

Tort festiv de Craciun cu CICOLATA si KAKI (Persimon) – Raw Vegan » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor SarbatoriCraciunRETETERetete DESERTRETETERetete RAW Tort festiv de Craciun cu CICOLATA si KAKI (Persimon) – Raw Vegan
mai 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

Tort festiv de Craciun cu CICOLATA si KAKI (Persimon) – Raw Vegan

 

https://deviliciouslyraw.com/2016/12/09/christmas-cake/

 

xmas-cake-2-570x855

 

Reteta (folositi o ceasca de 230 ml):

 

1. BAZA DE CIOCOLATA

 

Ingrediente uscate:

  • 3/4 ceasca faina de ovaz
  • 1/3 ceasca faina de hrisca
  • 1 ceasca cocos razuit
  • 2 linguri faina de roscove

Ingrediente umede:

  • 12 smochine
  • 1 banana copata
  • 2 linguri pline de ulei de cocos
  • 1/4 ceasca + 1 lingura lapte de nuci ( caju, cocos, alune, pecan etc)

 

Combinati toate ingredientele umede (in afara de banana) in robotul cu lama S, pulsand de cateva ori, pentru a le marunti. Adaugati banana (care trebuie sa fie extrem de coapta) si pulsati din nou. Adaugati ingredientele uscate si amestecati pana cand obtineti un aluat lipicios. Turnati aluatul si intindeti-l uniform cu degetele, intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 15 cm. Dati la congelator.

 

 

CREMA DE KAKI (Persimon)

  • 2 kaki (persimon sau fructul lui Sharon) curatate de coaja exterioara si de samburii negrii (daca au)
  • 1 portocala curatata de coaja
  • 1 lingura nectar de cocos
  • 1 ceasca cocos ras foarte fin

 

Mixati toate ingredientele (in afara de nuca de cocos rasa) la blenderul de mare putere pana obtineti o crema fina. Adaugati nuca de cocos razuita si dati cateva pulsuri pentru omogenizare. Turnati crema de kaki peste baza de ciocolata si dati la congelator pentru minim 4 ore sau peste noapte. Decorati dupa imaginatie.

 

Tortul din imagine a fost decorat cu:

– Stelute din aluatul de baza – se intinde aluatul de baza in strat de aprox 1 cm si se taie stelute cu forma speciala

– Trufe din aluat de baza – se formeaza bilute din aluat de baza care se tavalesc prin cacao sau faina de roscove

– Figurine din ciocolata vegana – se topeste ciocolata in vas pe aburi si se toarna in diferite forme cu tematica de Craciun

– Afine propaspete

 

https://deviliciouslyraw.com

 

xmas-cake-6-1024x684

 

xmas-cake-5_1_resize-1-1024x682

 

xmas-cake-8-570x855

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.