Lumea gospodinelor

Tort (aproape) RAW cu CEAI EXOTIC si DOVLEAC » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele meleDulciuriRETETERetete RAW Tort (aproape) RAW cu CEAI EXOTIC si DOVLEAC
noiembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Tort (aproape) RAW cu CEAI EXOTIC si DOVLEAC

 

http://www.rainbownourishments.com

 

chai-pumpkin-raw-vegan-cake-1

 

Reteta (1 ceasca = 230ml):

 

Ingrediente:

 

BAZA
  • 1/3 ceasca de curmale hidratate peste noapte la frigider
  • 3/4 mix de fulgi de hrisca, seminte de floarea soarelui, fulgi de cocos si/sau nuci diverse hidratate
  • 1 lingurita ceai aromat (Earl Grey, exotic, mirodenii etc) – in reteta originala ceaiul contine: scortisoara, anason stelat, cuisoare, cardamom, fenicul si nucsoara + 1/8 ceasca apa
  • praf de sare

 

Crema de DOVLEAC SI COCOS
  • 1/2 – 3/4 ceasca de dovleac tocat cuburi
  • 1 ceasca nuci caju hidratate peste noapte la frigider
  • 1/4 ceasca crema de cocos (sau unt de cocos)
  • 1/8 sirop de artar (sau de agave, cocos etc)
  • 2 linguri unt de cocos
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • un praf de scortisoara
  • un praf de ghimbir

 

Crema de CEAI EXOTIC
  • 1 ceasca nuci caju hidratate peste noapte la frigider
  • 1 lingurita ceai aromat (Earl Grey, exotic, mirodenii etc) – in reteta originala ceaiul contine: scortisoara, anason stelat, cuisoare, cardamom, fenicul si nucsoara + ⅛ ceasca lapte de cocos
  • 1/3 cesca crema de cocos (sau unt de cocos)
  • 1/8 sirop de artar (sau de agave, cocos etc)
  • 2 linguri unt de cocos
  • 2 linguri zeama de lamaie

Obsv: puteti face mai multa crema de ceai exotic, pentru a folosi la ornare.

 

 

PREPARARE:

 

  1. Cu o seara inainte, hidratati curmalele pentru baza, caju pentru cele doua straturi de crema. Separat amestecati in doua cesti, o lingurita de ceai in apa pentru baza si inca o lingurita de ceai in laptele de cocos pentru crema de ceai. Dati totul la frigider peste noapte.
  2. A doua zi, imprastiati cuburile de dovleac intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti 20-30 de minute sau pana dovleacul devine moale.
  3. Pentru baza: strecurati maceratul de ceai si opriti partea lichida. Amestecati la robotul cu lama S , maceratul de ceai strecurat si celelalte ingrediente pana totul devine un aluat omogen. Intindeti aluatul in strat egal pe fundul unei tavi rotunde. Dati la congelator.
  4. Pentru stratul de crema de dovleac si cocos: scurgeti apa de la nucile caju. Cand dovleacul s-a racit complet amestecati la blenderul de mare viteza toate ingredientele pentru aceasta crema pana obtineti o textura fina, omogena. Turnati crema peste baza si dati la congelator minim 1 ora.
  5. Pentru crema de ceai exotic: scurgeti apa de la caju. Strecurati maceratul de ceai in lapte de cocos si opriti laptele. Amestecati nucile caju, laptele strecurat si celelalte ingrediente pentru crema de ceai la blenderul de mare viteza pana obtineti o compozitie fina, omogena. Turnati aceasta crema peste crema de dovleac, oprind o parte pentru ornamente (daca ati facut mai multa). Dati la congelator minim 3-4 ore.

 

Ornamente optionale:

  • Frisca de cocos: 1/4 ceasca de crema de cocos, scortisoara dupa gust: bateti crema de cocos cu scortisoara la mixerul de mana pana obtineti frisca.
  • Bilute colorate din ghimbir: 1/4 ceasca aluat de baza, 2 linguri sirop de agave sau de artar etc, coloranti naturali  (sfecla rosie pentru roz si spanac pentru verde) : amestecati la robotul cu lama S compozitia pentru baza si siropul dulce. Separati compozitia in doua si colorati cu rosu si verde.
  • Caramel aromat de ceai: 1/4 ceasca de curmale hidratate peste noapte, 1/8 ceasca tahini, compozitie din crema de ceai exotic. Amestecati la blenderul de mare putere pana obtineti o textura omogena, fina.
  • Glazura de ceai si fructe: compozitie din crema de ceai exotic + pudra de fructe violet (maqui, afine, aronia, etc). Amestecati totul la blender pana obtineti o crema fina, colorata omogen.
  • Aditional: bucati de ciocolata aromata, nuci invelite in ciocolata aromata etc

 

 

chai-pumpkin-raw-vegan-cake-5

 

 

chai-pumpkin-raw-vegan-cake-3

 

chai-pumpkin-raw-vegan-cake-2

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.