Lumea gospodinelor

trandafiri
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Din gradina mea HobbyFlori Trandafiri 2011
iunie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
16 februarie 2012

Am plantat acum cativa ani in gradina mai multe soiuri de trandafiri. I-am ingrijit cum am putut mai bine, iar ei m-au rasplatit in fiecare vara cu minunatele lor inflorescente parfumate. Trandafirii au nevoie de un sol bogat in ingrasaminte naturale (cei care locuiesc la casa, pot incerca sa faca din resturile menajere, compost). Ei sunt sensibili la afide, din acest motiv este recomandabil sa plantam langa trandafiri cateva tufe de levantica, planta care alunga in mod natural afidele ( in gradina mea, aceasta asociere a dat rezultate foarte bune, in plus am avut toata iarna buchete parfumate de levantica :)   in casa).

 

Toamna, tufele de trandafiri trabuie musuroite bine, cu un amestec de pamant si compost. Primavara, in luna martie, se dezmusuroiesc si se tund corect. Ca si vita de vie, trandafirii produc flori pe ramurile din anul precedent, asadar atentie la taiere. Daca doriti inflorescente mai bogate, inlaturati florile ofilite pentru a stimula formarea unor noi boboci.

 

Daca doriti sa inmultiti trandafirii, puteti face acest lucru prin butasire (recoltarea de tulpini sanatoase si ingroparea lor in pamant sub protectie – de exemplu sticle de plastic) sau prin marcotaj (tulpinile lungi si flexibile de trandafiri se indoaie si se ingroapa in pamant, lasandu-se capatul in afara). Prin ambele metode de inmultire, se obtin plante fiice identice din punct de vedere genotipic cu planta mama. Eu am incercat pana acum, cu rezultate bune, butasirea.

 

Iata cativa dintre trandafirii din gradina mea:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.