Lumea gospodinelor

Vinete la cuptor cu diferite toppinguri » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete VEGANE (de post) Vinete la cuptor cu diferite toppinguri
noiembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vinete la cuptor cu diferite toppinguri:

 

Vinete la cuptor

 

 

Preparare:

 

Se spala vinetele, se taie in doua jumatati si se coc la cuptor cu coaja in jos.  Apoi  se scot se lasa sa se raceasca putin si se adauga toppingurile astfel (de sus in jos):

 

 

Reteta 1: tahini, felii de smochine, reductie din otet balsamic (se fierbe otetul balsamic la foc mic pana devine mai vascos);


Reteta 2: maioneza vegana (se amesteca la blenderul Vitamix  o parte lapte de soia neindulcit, nesarat si fara alte adaosuri, 2 parti ulei  si 1 lingurita zeama de lamaie) , avocado, fleur de sel (sau alta sare grunjoasa), macris baby;


Reteta 3: sos de rosii, anghinare murata, dukkah (condiment egiptean rasnit din  orice fel de nuci amestecate cu seminte de susan, coriandru si chimion);


Reteta 4: hummus, rosii cherry, parmezan vegan (sau drojdie inactiva de la plafar) , piper, frunze de busuioc proaspat.

 

Sursa: https://www.instagram.com/p/BG2EVRZDl5G/

 

 

 


2 Responses to “Vinete la cuptor cu diferite toppinguri”


  1. mihaela pojogu Says:

    Cam cat ar trebui sa stea vinetele cu fata in jos inainte de a fi umplute?


  2. admin Says:

    Draga Mihaela,
    Vinetele se coc cu fata in sus si cu coaja in jos aproximativ 30 de minute la 180 de grade. Timpul poate sa difere in functie de marimea si cantitatea de vinete pe care le coacem. Ca sa fim sigure ca s-au copt, se inteapa cu o scobitoare; aceasta ar trebui sa intre usor.